hoofdfoto
NL
EN
D

Koeling

F. Bouman & Zn. beschikt over moderne, volautomatische bewaarcellen, waar het fruit onder
ULO-condities (Ultra Low Oxygen) wordt bewaard. In deze bewaarcellen wordt de temperatuur
even boven het vriespunt gehouden en wordt het zuurstof- en stikstofgehalte gereguleerd.
Koolstofdioxide wordt uit de cel gezogen en een kleine hoeveelheid zuurstof wordt teruggegeven.
Zo wordt het rijpproces geremd, terwijl het fruit toch voldoende kan blijven ademen.

De maximale capaciteit van 2 miljoen kilo fruit wordt optimaal in de koelcellen ingericht, waarbij
de kisten worden voorzien van labels met daarop o.a. gegevens van de eigenaar, plukdatum en
perceelnr. Met behulp van een uniek computergestuurd registratiesysteem kan elke partij fruit
te allen tijde efficiƫnt worden gelocaliseerd.

Het fruit wordt regelmatig bemonsterd en gecontroleerd op de kwaliteit van de schil, de hardheid
en het suikergehalte. Op deze manier dragen we zorg voor een optimale kwaliteitsbeheersing en
kan het fruit maandenlang vers worden gehouden.